Ιστορίες Καθημερινότητας Έλληνας Φοιτητής έγινε πλουσιότερος κατά 30000 ευρώ λόγω περιέργειας

Οι ιστορίες καθημερινότητας συμβαίνουν γύρω μας και πολλές φορές μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι μας ή δίπλα στον γείτονα μας. Άλλοι τα έχουμε ακούσει στη γειτονιά, άλλοι τα διαβάσαμε στο ίντερνετ ή τα είδαμε στην τηλεόραση. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θάνος Τ. ( για λόγους ανωνυμίας δεν αναφέρουμε τα στοιχεία του καθώς μας το ζήτησε ο ίδιος ) αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένα παλαιό σπίτι που κληρονόμησε από τη γιαγιά του που είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και διέμενε σε παλαιό αρχοντικό - μονοκατοικία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ο νεαρός φοιτητής θέλοντας να καταφέρει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι και με τη συμβολή των γονέων του πήρε ένα ποσό ώστε να ξεκινήσει ανακαίνιση στο αρχοντικό με σκοπό να το προσφέρει για μακροχρόνια μίσθωση στο Airbnb - Booking το ακίνητο που είχε κληρονομήσει. Προτού ξεκινήσει εργασίες συντήρησης αλλά και ανακατασκευής θέλησε πρώτα να "καθαρίσει" και να αξιολογήσει τι μπορεί να χρησιμοποιήσει και αξίζει ώστε να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα.

Μία πόρτα - αποθήκη που δέσποζε και την είχε πάντα κλειδωμένη η γιαγιά και ο παππούς ήταν η δυσκολία, που όμως με τη λύση κλειδαρά άνοιξε και ένας κόσμος αναμνήσεων ξεχύθηκε μπρος στα μάτια του Θάνου. Άρχισε να κάνει διαλογή όπου βρήκε πλήθος παρασήμων από τον παππού που είχε πολεμήσει στον πόλεμο, κεντήματα χειροποίητα που είχε κληρονομήσει η γιαγιά του από την προγιαγιά, περιοδικά, εφημερίδες και έντυπα της εποχής του 50, 60 και διάφορα εξοπλισμού του παππού του που είχε χρησιμοποιήσει στον πόλεμο (σπαθί, στολή, αναφορές - αλληλογραφίες της εποχής). Πλήθος δακρύων και συναισθηματικής φόρτισης πλημμύρισε τον νεαρό όπου συνεχίζοντας το ψάξιμο της αποθήκης ανακάλυψε έναν αυθεντικό πίνακα ζωγραφικής Έλληνα Ζωγράφου Βασιλείου Χατζή και κάπου εκεί ξεκίνησε googl-άροντας να ψάχνει την αξία και την ιστορία του πίνακα καθώς θεώρησε (καλώς) ότι εφόσον δεν τον χρειάζεται μπορεί να πάρει κάποια χρήματα.

Μη γνωρίζοντας από ζωγράφους και θέλοντας να ακούσει από ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία ενός τέτοιου πίνακα πέρασε από πολλά παλαιοπωλεία αλλά και οίκους δημοπρασιών για να συνομιλήσει με "πωλητές" αλλά βρήκε τον "άνθρωπο" που αξιολόγησε και ανέλαβε τη μεταπώληση του έργου στο πιο γνωστό και ιστορικό παλαιοπωλείο της Αθήνας στο Κολωνάκι στη Σόλωνος 40-42.

Το αποτέλεσμα ήταν ο φοιτητής να εισπράξει 30.000 ευρώ και το έργο να καταλήγει σε άγνωστο αγοραστή μέσα από το Παλαιοπωλείο Αντικών - Επίπλων και ο φοιτητής να κάνει δήλωση ότι με τα λεφτά που εισέπραξε ότι μπορεί να αναλάβει εν μέρει την ανακαίνιση που αξίζει το σπίτι της γιαγιάς του και μεγάλωσε αρκετές στιγμές από τα παιδικά του χρόνια. Η επανάσταση του Air Bnb και η αξιοποίηση της περιουσίας που ανέλαβε στο σπίτι της γιαγιάς του τον έκανε πλουσιότερο πριν καν ξεκινήσει.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να πούμε σε καλή μεριά.

You don't have permission to view or post comments.